Monday 4 January 2021

Crab Rangoon





Resepi by:@kim_kimberly1509
Bahan-bahan:
Kulit wanton
Air untuk sapuan
Minyak menggoreng

Bahan-bahan inti, gaul sebati:
Cream cheese suhu bilik
Setengak paket crab sticks dipotong kecil
Sedikit daun kuchai/daun chai dihiris
2 ulas bawang putih dicincang halus
Mushrooms seasonings 
Garam jika perlu, saya tak letak sebab dah cukup rasa

Caranya:
Ambil sekeping kulit wantan, letak 1 sdb inti ditengah kulit wantan. 
Tutup dengan kemas dengan sapukan sedikit air disekeliling, pastikan tidak berlubang.
Kalau berlubang inti akan terkeluar bila menggoreng. 
Panaskan minyak. 
Masukkan crab Rangoon dan goreng sehingga kekuningan dengan api sederhana. 
Angkat dan toskan minyak. 
Hidang semasa masih panas dengan sos cili. 







No comments:

Post a Comment