Thursday 23 September 2021

Jagung Susu Cheese







Resepi by:resepicitarasawan.blogspot @ kakwan
Recooked by:@kim_kimberly1509

Bahan-bahan:
3 ketul Jagung potong 4 setiap satu
1/4 tin susu sejat
1/2 tin air
2 sudu besar mentega tawar
2 sudu besar susu pekat manis
1/4 sudu teh garam, saya guna mentega bergaram jadi saya kurangkan
3 keping Cheesedale 
1 sudu teh daun parsley kering

Caranya:
Rebus atau kukus jagung sehingga masak, kemudian toskan airnya. 
Cairkan mentega, kemudian tambah susu sejat, air dan garam. 
Masukkan jagung, gaul rata. 
Tutup periuk, masak dengan api sederhana hingga mendidih. 
Akhir sekali masukkan kepingan keju. 
Siramkan kuah pada keju sehingga keju cair. 
Taburkan dengan daun parsley kering. 
Dah siap bolehlah di hidangkan. 




No comments:

Post a Comment