Resipi: Enak Rasa Dari Dapur Kim
Bahan-Bahan:
Roti secukupnya
Minyak sedikit dan masukkan 1 sudu besar minyak sapi untuk menggoreng
Bahan saduran, digaul semua dan jadikan batter:
Tepung beras
Tepung jagung
Garam secukup rasa
Sedikit serbuk kunyit
Sedikit serbuk masala
Sedikit cili flakes
Bawang besar dihiris halus
Sedikit daun kari
Sedikit biji sawi
sedikit jintan manis
Susu low fat secukupnya
Caranya:
Panaskan sedikit minyak yang dicampurkan dengan minyak sapi.
Masukkan roti ke dalam bahan saduran caranya seperti kita menggoreng pisang.
Masukkan roti pada minyak yang panas, terbalikkan setelah kuning keemasan.
Angkat setelah kedua-dua bahagian kuning keemasan.
Tos dan hidangkan
(Nota: Amat ringkas dan boleh dimakan waktu pagi atau petang, kalau ada lebihan roti dan kita malas nak buat bread puding bolehlah mencuba roti spicy masala ini).
No comments:
Post a Comment