Resepi by:@kim_kimberly1509
Bahan-bahan:
1/2 keping isi ayam cincang halus
1 biji telur dipukul kembang
1 biji bawang besar size kecil dihiris
2 ulas bawang putih dicincang halus
1 tangkai daun bawang dihiris, asing kan bahagian putih dan hijau
1 sdt cili boh, ikut suka kepedasan nak lebih pedas bubuh lebih
2 sdb minyak
Garam secukup rasa
Caranya:
Panaskan minyak.
Masukkan hirisan daun bawang bahagian putih, bawang besar dan bawang putih, tumis sehingga layu.
Masukkan cili boh, tumis lagi hingga cili masak dan bau cili mentah hilang.
Masukkan isi ayam, tumis sehingga ayam masak tetapi masih lembab (jangan kering).
Perisakan dengan garam dan perasa secukupnya.
Masukkan daun bawang bahagian hijau, kacau rata.
Masukkan telur yang sudah dipukul sehingga kembang.
Dadarkan telur sehingga masak.
Angkat dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment