Bahan-bahan:
3 tiub japanese tauhu yang lembut
2 keping tauhu keras
Sedikit isi jagung
Sedikit cili merah cincang
Sedikit lobak merah cincang
Sedikit isi ayam cincang
Garam secukupnya
1 biji telur
Sedikit minyak bijan
Sedikit serbuk maggi
Sedikit minyak untuk disapu pada acuan lompang
Acuan lompang secukupnya
Taburan:
Sedikit daun bawang
Sedikit bawang goreng
Caranya:
Lenyekkan tauhu lembut dan keras bersama didalam mangkuk besar.
Masukkan isi jagung, isi ayam, cili merah dan hirisan bawang, kacau sebati.
Masukkan sedikit minyak bijan, 1 biji telur, garam dan serbuk maggi, kacau sebati.
Sediakan periuk untuk mengukus.
Masukkan adunan tauhu ke dalam acuan lompang, buat hingga habis.
Kukuskan selama 10-15 minit.
Bahan-bahan sos:
Sedikit kicap cair
Air dari kukusan tauhu
Serbuk lada sulah
Garam secukupnya
Caranya:
Masukkan kesemua bahan-bahan dan jerang di kuali sebentar.
Angkat dan curahkan pada tauhu dan taburkan hirisan bawang dan bawang goreng.
No comments:
Post a Comment