Bahan-bahan:
Ayam dipotong kecil
Bawang besar dihiris
Daun Kari
Serai diketuk
Tomato
Pes halia dan bawang putih
Garam secukupnya
Minyak untuk menumis
Sedikit air
Bahan-bahan rempah:
Serbuk cili
Serbuk ketumbar
Serbuk jintan
Caranya:
Masukkan sedikit minyak dikuali, tumiskan bawang besar, daun kari dan serai sehingga layu.
Masukkan tomato dan kacau sebentar.
Masukkan pes halia dan bawang putih, serbuk cili, serbuk ketumbar dan serbuk jintan.
Kacau sehingga sebati dengan menggunakan api yang kecil selama 1 minit.
Masukkan ayam dan sedikit air, masukkan garam secukupnya.
Masak sehingga ayam empuk dan kering.
Sedap dihidangkan bersama nasi putih.
No comments:
Post a Comment