Bahan-bahan:
Kue TeowKuchai
Taugeh
Kerang ( celur sehingga masak )
Fish kek / Fish Balls
Telur ( jika suka )
Bahan-bahan sos:
Kicap pekat
Kicap manis
Sos cili sedikit
Sedikit stok ayam
Lada sulah
Garam, jika perlu
Bawang putih dicincang halus
Sedikit minyak untuk menumis
Caranya:
Panaskan sedikit minyak, masukkan bawang putih dan tumis sehingga wangi.
Masukkan bahan-bahan sos dan kacau sehingga sebati. Masukkan fish kek / fish balls dan dikacau lagi sehingga sebati. Masukkan kue teow dan dikacau sehingga sebati, masukkan daun kucai dan kacau lagi sehingga sebati semua.
Akhir sekali masukkan taugeh dan kacau sebentar dan bolehlah diangkat dan hidangkan semasa masih panas.
No comments:
Post a Comment