Sunday, 18 November 2018
Ketam Kam Heong
Bahan-bahan:
Ketam dicuci bersih, gaulkan dengan sedikit tepung
Daun kari
Cili padi
Udang kering, cuci, toskan dan cincang
Bawang putih dicincang
Air sedikit
Bahan-bahan sos, sebatikan:
Kicap cair
Kicap manis
Sos tiram
Serbuk kari
Caranya:
Masukkan minyak secukupnya dan goreng ketam sehingga masak, angkat dan ketepikan.
Masukkan sedikit minyak dari lebihan menggoreng ketam tadi.
Tumiskan daun kari, cili padi, bawang putih dan udang kering, kacau sebati.
Masukkan bahana-bahan sos, kacau rata dan masukkan sedikit air, kacau sentiasa sehingga rempah masak baru dimasukkan ketam.
Kacau rata dan rasa dulu sebelum dihidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment