Dicuba:@kim_kimberly1509
Bahan-bahan:
Isi ayam potong kecil
Terung potong kecil
Serai diketuk
Cili merah segar potong kecil
Daun limau purut disiat
Minyak menumis
Gula palm
Kanokwan Kua Kling Curry pes
Caranya:
Masukkan 2 ~ 3 sdb minyak dan panaskan.
Masukkan isi ayam dan terung, kacau sebentar.
Masukkan pes Kua Kling, kacau lagi.
Masukkan serai, cili dan daun limau purut, kacau sebati.
Sentiasa dikacau supaya tidak hangit.
Kalau kering sangat boleh dimasukkan air sedikit demi sedikit.
Perisakan dengan gula palm, garam tak perlu.
Kacau sehingga ayam dan terung empuk.
Hidang bersama nasi putih.
Tahap pedas bagi saya airmata meleleh 🥵, sebab saya tak mau masukkan gula.
Lebih baik ikut arahan pada pek yang tertera dimasukkan 1 sdk gula.
No comments:
Post a Comment