Resepi by:@kim_kimberly1509
Bahan-bahan:
Sayur Kai Lan, cuci bersih, ambil daun saja dan potong kecil, nak hiris halus pun boleh, ambil
1 biji cili padi / cili merah, hiris serong
1 ulas bawang putih cincang halus
1 1/2 sdb mentega
Serbuk telur masin
Serbuk kari jika suka atau cili flakes
Tepung jagung
Air / susu segar
1 biji telur dipukul sebati
Minyak menggoreng secukupnya
Caranya:
Gaulkan tepung jagung pada Kai Lan perlahan-lahan sehingga tersalut.
Terus di panaskan minyak, goreng Kai Lan sehingga garing, angkat dan toskan.
Guna kuali yang sama dan keluarkan minyak goreng jai Lan tadi.
Masukkan mentega, dah cair tumiskan bawang putih, cili dan serbuk kari.
Masukkan air sedikit supaya rempah kari masak.
Masukkan telur, kacau dengan cepat.
Masukkan lagi sedikit air atau susu segar, kacau dan tambahkan serbuk telur masin.
Kacau sehingga sebati air meresap dan masukkan Kai Lan goreng.
Gaul perlahan-lahan sehingga sebati.
No comments:
Post a Comment