Resepi by:@kim_kimberly1509
Bahan-bahan:
Spaghetti
Lada Benggala merah hiris
Fishkek hiris
Daun bawang hiris
Lobak merah hiris
Timun hiris
Serbuk telur masin
Bawang putih cincang
Garam
Perisa
Serbuk lada hitam kasar
Cili padi hiris
Minyak zaitun
Serbuk parmesan dan cheesedale
Caranya:
Sediakan air rebusan untuk merebus spaghetti. Masukkan garam dan minyak zaitun kedalam air rebusan.
Bila dah mendidih, baru dimasukkan spaghetti.
Rebus sehingga spaghetti masak, toskan air dan simpan sedikit air rebusan.
Panaskan minyak zaitun, tumiskan bawang putih, masukkan fishkek dan cili padi, kacau.
Masukkan lada benggala, gaul rata.
Masukkan serbuk telur masin, air rebusan sedikit, garam dan perisa secukupnya.
Masukkan spaghetti, cheesedale, serbuk lada dan gaul rata.
Masukkan lobak merah dan timun, gaul sehingga sebati.
Rasa dulu sebelum dipadamkan api.
Sebelum dihidang, taburkan hirisan daun bawang dan parmesan cheese.
No comments:
Post a Comment