Sunday, 23 September 2018

Black Bubble Pearl



























Sumber resipi: rasa.my via KuPot Amanz
Bahan-bahan:
Tepung ubi kayu
Serbuk kopi secukupnya bergantung pada jumlah tepung yang anda guna
Air panas
Air gula ~ kena manis sebab nanti nak buat rebus pearl

Caranya:
Bancuh serbuk kopi dengan air panas secukupnya.  Lebih gelap warna kopi, lebih gelaplah warna pearl anda.
Masukkan bancuhan kopi ke dalam bekas berisi tepung sedikit demi sedikit.
Uli sampai doh tidak melekat di tangan.
Bulat-bulatkan doh menjadi bebola kecil.
Panaskan air gula dan rebus bubble pearl sehingga terapung, Angakt.
Bolehlah dimasukkan ke dalam minuman kegemaran anda.
Untuk meyimpan lebihan bubble pearl, masukkan kedalam bekas bersama dengan sedikit air gula.
Simpan di dalam peti sejuk.

No comments:

Post a Comment