Recooked by:@kim_kimberly1509
Bahan:
Kulit popia secukupnya
3 ulas bawang putih cincang
1/2 biji sengkuang
1 lobak merah saiz sederhana
1 sdb membukit udang geragau boleh skip kalau tiada
Lada putih
Garam dan secukup rasa
Caranya:
Sagat sengkuang dan lobak merah, perah sikit airnya.
Tumis bawang putih dengan udang geragau dengan sedikit minyak.
Dah harum, masukkan sayuran, perisa, garam dan lada putih.
Masak sekejap cukup hingga layu.
Sejukkan dulu inti.
Ambil sekeping kulit popia, isikan inti pada kulit popia.
Gulungkan, lipat kedua belah kulit, sapukan dengan gam tepung.
Gulung dengan kemas, buat hingga habis.
Kemudian goreng garing dengan api sederhana.
Siap dicicah dengan sos cili Thai atau sos bawang putih.
No comments:
Post a Comment