Resipi: Chef Fazalina
Bahan-bahan:
6 keping kepak ayam , dibersih dan ditoskan
4 ulas bawang putih, ditumbuk lumat
1 sudu teh serbuk cili (kalau nak lagi pedas boleh letak 1 sudu makan)
1 sudu teh sos tomato
1 sudu makan sos tiram
1/2 sudu teh serbuk lada hitam
1 sudu makan perahan limau nipis
1 sudu makan madu (ganti dengan gula perang)
1 sudu teh herba tyme - kering
1/2 sudu teh oregano - kering
Caranya:
Gaulkan kepak ayam tadi dengan semua bahan dan perap di dalam peti sejuk semalaman.
Panaskan oven pada suhu 180C dan bakar sehingga masak. (Menggunakan kaedah grilling di HappyCall).
Keluarkan dari oven dan sedia dihidangkan.
(Sedap.....buat latah pun ok, atau nak makan dengan nasi ayam pun boleh, terima kasih Chef Fazalina)
No comments:
Post a Comment