Sunday, 20 October 2019

Roti Sotong




Sumber resipi: @kualihelena

Bahan-bahan:
Roti
Sosej
Minyak menggoreng

Caranya;
Roti, gelekkan dengan roller tart, potong bahagian tepi sekeliling dan potong kepada 2 keping
Sosej dibelah 2 bahagian, saya tak belah 2, guna 1 batang dan potong pada 2 bahagian
Kemudian pada satu bahagian yang hujung dibelah 5 sebagai sesunggut.
Letakkan sosej yang tidak dibelah 5 di atas roti.
Gulung dengan kemas dan lekatkan dengan kuning telur.
Buat hingga habis.
Panaskan minyak dikuali, goreng dengan api sederhana sehingga kekuningan.
Angkat dan toskan.
Untuk mata sotong, paipkan sedikit mayonis dan letak secebis seaweed di tengah mayonis.
Saya paipkan mayonis dan letak jintan hitam, tak ada stok boleh guna bijan hitam atau biji sawi hitam.



No comments:

Post a Comment