![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ-0ez_KEc9mPERqvXzL5wRY4JkzK9GjQIBCwQ8E9e-1JEficRlU0hZksUIEUbSrG3AE9-69OPzbjJmZfRIkinW0kqsDcM6rJi1fGavNH2sFdrfwEfP2nGSOcZi-lfGu1fju9OyElSMF4/s400/IMG_20190216_195213.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDNqj7pr3wnhMk8aEVitt6EH6WxM_cEyMBPRiLuaOfi781GnjSMlRfaBIhr1aItKVskF7Dj0lVncjM6CYPUjAidAzmZw62PTUfbPfSecx92t8CutU3ZZN8NHY3FsOZFDP0kNnn7u-69yQ/s400/IMG_20190216_195429.jpg)
Sumber resipi: Family Kitchen - Sherson Lian
Bahan-bahan:
Bawal hitam, sapukan sedikit dengan tepung jagung
Halia diparut *digoreng bersama
Kunyit hidup diparut *
Sos:
Kicap cair
Cuka hitam
Caranya:
Bawal hitam digoreng sehingga masak.
Sos ikan:-
Masukkan kicap cair dan cuka hitam bila mendidih sedikit masukkan ikan.
Angkat dan bubuh atas pinggan.
Taburkan halia dan kunyit yang telah digoreng garing.
No comments:
Post a Comment