![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizAm-VEoCBjvbU8DtLGTP0_0pxm5HJO6v0cvLMC0YPU7VgEa2p7451FlwnyBOk-Yd2fRq3slMSJpTXKO0fzQmEJbHpiuMMBASxegkMmdueo6wgUYP_6SFLUlmQxn6Z-l-fMfcguMAUCHg/s400/IMG_20190223_195747.jpg)
Ikan cencaru
Sedikit minyak
Garam secukupnya
Jus limau nipis
Sedikit pes cili Thai
Bahan-bahan diblend halus:-
Bawang merah
Serai
Lengkuas
Halia
Sedikit minyak
Caranya:
Perapkan ikan dengan kesemua bahan-bahan kecuali jus limau nipis dan minyak.
Selepas 3 jam bolehlah dipanggang ikan sehingga masak.
Semasa proses memanggang pastikan disapukan dengan rempah dikedua belah bahagian ikan.
No comments:
Post a Comment