Bahan-bahan:
Ikan siakap
Bahan-bahan diblend halus:
Cili merah capsicum
Cili hijau capsicum
Cili kuning capsicum
Daun ketumbar bersama akarnya
Daun bawang, ambil bahagian hijau sahaja
Sedikit halia
Bawang besar saiz sedang
1 ulas bawang putih
Bahan-bahan sos:
Jus limau nipis
Jus lemon
Kicap cair
Maggi seasonings
Gula Perang
Garam jika perlu
Caranya:
Sediakan pengukus.
Letak ikan dipinggan.
Masukkan bahan-bahan yang dicincang ke dalam mangkuk bersama bahan-bahan sos, kacau sebati.
Panaskan sedikit minyak dikuali.
Tumiskan bahan-bahan yang telah diblend tadi sehingga wangi dan masak, kacau sebati.
Tuangkan pada ikan dan kukus ikan sehingga ikan masak.
No comments:
Post a Comment