Bahan-bahan:
1 bungkus Mee kuning - dicelurkan sebentar
Taugeh - dicelurkan sebentar
Kerang - dicelurkan
Cili merah dihiris
Timun - diparut
Tauhu pok
Fish ball
Daun kari
Limau kasturi - dibelah dua
1 biji Tomato - dipotong kecil
Santan secukupnya
Kiub ikan bilis
Garam secukupnya
Minyak untuk menumis
Bahan-bahan rempah:
Bawang merah
Bawang putih
Serai
Cili kering
Serbuk kari ayam dibancuh dengan air
Caranya:
Tumiskan bahan-bahan rempah bersama daun kari sehingga wangi.
Masukkan tomato, rempah kari dan kacau sebati.
Masukkan santan, kiub ikan bilis dan kacau sehingga mendidih.
Setelah mendidih masukkan fish ball, tauhu pok dan garam secukupnya.
Biarkan mendidih semula barulah dipadamkan api.
No comments:
Post a Comment