Daging ayam
3 ulas bawang putih
Serbuk lada hitam
Sedikit kiub ayam
Bawang goreng sedikit
1 biji cili padi
Sedikit sos ikan
Mee kuning salutan pada bebola ayam
Air rebusan sup:
Akar ketumbar
Serbuk lada sulah
Serai diketuk
Bawang putih
Cili padi
Halia dihiris/ketuk
Air stok rebusan
Sedikit kiub ayam
Sos ikan
Limau nipis, ambil jus
Garam secukup rasa
Hirisan daun ketumbar
Bawang merah digoreng, taburan
Sedikit minyak
Daging yang telah dicincang disalutkan dengan mee kuning.
Masukkan sedikit minyak dikuali, gorengkan bebola separuh masak, angkat dan ketepikan.
Sediakan air rebusan stok, setelah mendidih, masukkan akar ketumbar, lada putih serai, cili padi, halia dan bawang putih.
Masukkan sos ikan dan jus limau nipis.
Masukkan Bebola Ayam Dan Garam secukupnya.
Bila Bebola Ayam sudah timbul dipermukaan padamkan api.
Taburkan hirisan daun ketumbar dan bawang goreng.
Masukkan Bebola Ayam Dan Garam secukupnya.
Bila Bebola Ayam sudah timbul dipermukaan padamkan api.
Taburkan hirisan daun ketumbar dan bawang goreng.
No comments:
Post a Comment