Cempedak
Minyak menggoreng secukupnya
Bahan-bahan salutan, dibancuh sehingga sebati:
Tepung beras
Sedikit potato starch
Garam
Serbuk kunyit
1 sudu besar Margerine
Air sejuk secukupnya
Caranya:
Panaskan minyak secukupnya di kuali. Pastikan api dapur dibuka besar dan minyak panas, barulah dimasukkan cempedak.
Kecilkan api semula dan sekali-sekala dibalikkan cempedak.
Masak sehingga kekuningan dan boleh ditoskan.
Minyak menggoreng secukupnya
Bahan-bahan salutan, dibancuh sehingga sebati:
Tepung beras
Sedikit potato starch
Garam
Serbuk kunyit
1 sudu besar Margerine
Air sejuk secukupnya
Caranya:
Panaskan minyak secukupnya di kuali. Pastikan api dapur dibuka besar dan minyak panas, barulah dimasukkan cempedak.
Kecilkan api semula dan sekali-sekala dibalikkan cempedak.
Masak sehingga kekuningan dan boleh ditoskan.
No comments:
Post a Comment